HeBbeS by JLK
Home     Contact     Locatie     Profiel                                

NOOSA-Amsterdam

Tassen in alle soorten en stijlen vind je op elke straathoek, net als sieraden. Maar waarom is het zo moeilijk om een écht mooie, bijzondere riem te vinden?
Dat bracht Alette Zeijlstra en Nathalie Mangnus er toe Noosa-Amsterdam op te starten. Met een beleving, met buitenlandse invloeden en op een zo eerlijk mogelijke manier geproduceerd. 

Beiden hebben veel gereisd en de schoonheid van verre culturen bewonderd. En in Australië zijn zij toevallig in hetzelfde plaatsje geweest. Los van elkaar. Ze waren er allebei erg van onder de indruk. Leuke sfeer, authentiek, mix van type mensen, een mooi national park, zee en een rivier. De naam van het plaatsje? NOOSA. 

Een NOOSA riem verzamel je. Je kiest. Je wisselt.
Hoe? Je begint met de leren riem – een smalle of bredere jeansriem – in een van de prachtige, bijzondere natuurlijke leerkleuren.

En dan ga je je riem persoonlijker maken. Op de riemen zitten namelijk drukkers, en daarop kun je de NOOSA chunks klikken. Je hebt inmiddels de keuze uit meer dan 140 juweeltjes van chunks. Deze kun je wisselen. Als je wilt, vul je iedere drukker. Maar het hoeft niet, want een riem zonder chunks is ook al heel erg mooi.

De huidige serie chunks wordt volledig fairtrade geproduceerd, hoofdzakelijk in Nepal. Door een bedrijf dat een van de oprichters van de Fairtrade Group Nepal is. Sinds 1991 zetten zij zich in om de economische situatie van de laagste bevolkingsgroepen te verbeteren. Door werkgelegenheid te creëren en door middel van opleidingen. Het is geweldig om te zien dat ruim 12.000 Nepalezen sinds die tijd een beter bestaan hebben.

Een NOOSA chunk is meer dan een mooi versiersel. Want het staat voor een verhaal. Over de makers ervan, over de symboliek of over de herkomst. Zoals de Tibetaanse dzi-kraal, die symbool staat voor spiritualiteit en bescherming.

Naast NOOSA riemen zijn er nu ook NOOSA armbandjes, die je op dezelfde wijze persoonlijk kunt maken met chunks. Nieuw in de NOOSA collectie zijn de dubbele armbandjes en smalle riemen. Inmiddels is de NOOSA collectie uitgebreid met tassen en portemonnees.
 

Naar de website van Noosa-Amsterdam

facebook

Stationsweg 28, 9471 GR Zuidlaren, T. 050 - 409 0077, E. info@hebbesmode.nl, Webdesign: www.renatas.nl